Bemutatkozás

0
Kisgyermekről gondoskodunk nevelőszülői családjainkban

Mottónk: “Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – reményteljes jövőt adok nektek. “Jer 29/11

A Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálatot 2015 nyarán alapította a Magyar Pünkösdi Egyház, azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetben élő gyermekeket, és családjait támogassa. Működési engedélyünket 2015. 12. 21-én állított ki a Budapest Főváros Kormányhivatala .
0
Nevelőszülői családunk van

Az intézmény fő tevékenységként az alábbiakban meghatározott közfeladatokat látja el, a gyermekvédelmi szakellátás keretében:

 • Nevelőszülői hálózat működtetése során, otthont nyújtó, teljes körű ellátás kiskorú gyermekek számára. Igény szerint különleges ellátás biztosítása a tartósan beteg, vagy fogyatékkal élő gyermekek részére.
 • Utógondozói ellátás keretében, teljes körű ellátás biztosítása fiatal felnőttek számára.
 • A gyermekvédelmi gondoskodás rendszerébe kerülő gyermekek / fiatal felnőttek egyéni sorsának rendezése, személyiségfejlődésük elősegítése.
 • Nevelőszülők képzésének és továbbképzésének szervezése.

Munkánkról

Munkatársaink száma folyamatosan nő, jelenleg 30 felsőfokú, szakirányú képesítéssel rendelkező kollégával fejlesztjük az intézményt. A szakembereink jellemzően 20-30 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, vannak köztük volt és jelenlegi intézményvezetők.

Elsősorban nem férőhelyeket, hanem minőségi munkát, igazi, szeretetteljes légkörben dolgozni tudó, befogadó családokat szeretnénk felkutatni. Bár nevelőszülőink egy része gyülekezetei ajánlással kerül a hálózathoz, nem zárunk ki senkit a sorainkból. Bárki jelentkezhet, aki a feltételeknek megfelel, és erre alkalmasnak érzi magát, illetve erre alkalmasak a körülményei. És hogy miért éppen nevelőszülői hálózatot építünk? Amit intézményi közegben egyáltalán nem lehet pótolni: az az ANYA és az APA szerep – ami nem csak a szocializációs minták elsajátítása miatt fontos, hanem az érzelmi intelligencia kifejlődése miatt is. Fejlesztési terveinkben szerepel, több szakmai központ létrehozása, amelyek központi szakmai irányítása mellett átfogó módszertani műhellyel is segíteni kívánjuk munkatársaink és nevelőcsaládjaink mindennapjait.

Miért jobb családban felnőni?

 • A nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek nagyobb arányban szereznek magasabb végzettséget,
 • nagyobb arányban választanak szakmát és foglalkoznak a jövőjükkel,
 • kevesebben dohányoznak, ritkábban nyúlnak alkoholhoz, drogokhoz,
 • az ő köreikben jóval kevesebb az öngyilkossági kísérlet…
 • A biztonság megélése, a SZERETNI és SZERETVE LENNI megtapasztalása – elengedhetetlen az ép, és egészséges LELKÜLETHEZ, a társadalmi integrációhoz.
 • A nevelőszülőknél élő gyermekek boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és sikeresebbek a felnőtt életükben, mint azok akik nevelőotthonban nevelkednek.
 • A szakmai elgondolásaink mellett, legfontosabb célunk, a ránk bízott gyermekek hitben és szeretetben történő nevelése.

Pihenőházaink

Balatonalmádiban és Türjén található két vendégházunkban kellemes kikapcsolódsá várja nevelőszülőinket, gyermekeinket és munkatársainkat.Nyári táborokat is rendezünk itt.

Nevelőszülőink rendkívül kedvezményes áron, napi 1.000.- Ft-ért vehetik igénybe a pihenőházakat. A gyermekeknek INGYENES.

Irodánk

Vezetőség

Karsa Andrea

Főigazgató

Tel.: 0630/539-8730

Szalai József

Stratégiai igazgató

Tel.: 0630/237-2682

E-mail: szalai677@gmail.com

Szakmai vezetők

Böjti Éva

Szakmai vezető

Somogy és Baranya megye

Tel: 0620/590 2170

e-mail: bojtivica1978@gmail.com

Jungvert Valéria

Szakmai vezető

Veszprém, Zala, Győr-Moson-Sopron, Vas, Fejér és Komárom-Esztergom megye:

Tel: 0670/643 0432

e-mail: jungvert.valeria@chello.hu

Dr.Lajos Krisztina

Szakértő

Bács-Kiskun, Szolnok, Tolna megye:

Tel.: 0670/6430441

e-mail: krisztina.lajos.dr.@gmail.com

Gátiné Barta Erzsébet

Szakmai vezető

Budapest, Pest, Nógrád, Heves megye:

Tel.: 0630/6588192

e-mail: szakmaivezeto.gyermekvedok@gmail.com

 • A nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek nagyobb arányban szereznek magasabb végzettséget,
 • nagyobb arányban választanak szakmát és foglalkoznak a jövőjükkel,
 • kevesebben dohányoznak, ritkábban nyúlnak alkoholhoz, drogokhoz,
 • az ő köreikben jóval kevesebb az öngyilkossági kísérlet…

A biztonság megélése, a SZERETNI és SZERETVE LENNI megtapasztalása – elengedhetetlen az ép, és egészséges LELKÜLETHEZ, a társadalmi integrációhoz.

Ha tömören akarnám megfogalmazni, akkor a nevelőszülőknél élő gyermekek boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és sikeresebbek a felnőtt életükben, mint azok akik nevelőotthonban nevelkednek.

A szakmai elgondolásaink mellett, legfontosabb célunk, a ránk bízott gyermekek hitben és szeretetben történő nevelése.