Papp-Németh Noémi

Papp - Németh Noémi

Papp-Németh Noémi

Kitartó, nem riad meg a kihívásoktól, és igaz, hogy nem olyan régóta nevelőszülőnk, azonban ez idő alatt óriási eredményeket ért el. Nevel egy autista, egy súlyosan halmozottan fogyatékos és emellett autista,  és egy autista gyanús kisfiút is, emellett pedig  befogadott egy kislányt, aki 3 hónap alatt Noémi hozzáállásának és törődésének köszönhetően nem az első osztályt kezdte meg 10 évesen, hanem a 3.-at.

Korábban nem járt Magyarországon iskolába, az ábécét sem ismerte, sem a szorzótáblát. Mivel korlátok nélkül élt, ezért tanulni sem akart, de Noémi nem adta fel az első problémánál, de még a sokadiknál sem. A 2 fogyatékkal élő kisfiú nem kevés munkával és kitartással jár, amin ő egy percig sem gondolkodott soha, hogy vállalja-e tovább.

A kisfiú, aki halmozottan fogyatékos gyermek, a családba kerülésekor nem tudott sem járni, sem ülni vagy enni, vegetatívnak tűnő állapotban érkezett.   A kihelyezésekor elmondták, hogy elképzelhető, hogy ez az állapot nem is változik majd a jövőben.

Nem sok esélyt adtak neki. Azóta jár, fut, egyedül csúszdázik, ami még a szakemberek számára is meglepetést okozott.

Azt gondolom, ezt Noémi és férje akaratereje és hozzáállása nélkül nem érhette volna el sem ő, sem a családban nevelkedő többi gyermek.  Minden lehetséges fejlesztési módot felkerestek és megadnak a gyermekeknek. Óriási hittel, és feltétel nélküli szeretettel fordul a gyermekek felé, türelme és energiái pedig határtalanok. Noémi és férje az, akik minden gyermekben megtalálják a jót és ki is hozzák belőlük a legjobbat. Végtelen kedvességük, következetes de meleg és szeretetteljes odaadásuk, családdá formálta őket, és azok a gyermekek akik eddig nem tehették, most megtapasztalhatják milyen egy támogató, feltétel nélkül szerető család. 

Szabó Katalin

Nevelőszülői tanácsadó