Nagy Lajos Attiláné Emese

Nagy Lajos Attiláné

Nagy Lajos Attiláné Emese

2020-ban csatlakozott Nevelőszülői Hálózatunkhoz, munkáját az első pillanattól kezdve szívvel-lélekkel végzi. Emese a környezettanulmány elkészítésekor jelezte, hogy ő kifejezetten csecsemős nevelőszülő szeretne lenni és a működési engedélyének kiadása után egy hónap kihelyezési különbséggel vállalta is két újszülött fogadását. Az ezzel járó nehézségek azonban a kihelyezés utáni mindennapokban mutatkoztak meg, főként úgy, hogy a másodjára kihelyezett baba hetekig folyton csak sírt, a családnak egy perc nyugalma sem volt a mindig síró és méltatlankodó kisfiútól. Emese mégis nagy türelemmel és odaadással, a védőnővel való rendszeres konzultációval próbált átlendülni a nehéz időszakon. Egészségügyi végzettsége segített a problémák átlátásában és kezelésében. A másik babára Emese a mai napig nem tudta megigényelni a családi pótlékot a gyermek nevének, a gyámügy illetékességének, a határozat hiányának rendezetlensége miatt, mivel a baba ismeretlen állampolgárként született. Emiatt soha nem panaszkodott, így is maximálisan megoldja, megoldotta a kislány ellátását. Szeretetből, gondoskodásból, eszközökből neki sem jutott kevesebb.

A látogatások alkalmával mindig valami újdonság fogad nála, ami a gyermekek fejlődését szolgálja. Hangja megnyugtató, kellemes  és a gyerekek ebben a nyugodt légkörben szemmel látható változáson, fejlődésen mentek keresztül, abból a szülés utáni törődött állapotból, ahogy hozzá kerültek. Bármikor megyek hozzá mindig nyugalom, harmónia és tisztaság fogad. Sokat foglalkozik a gyerekekkel, jó hozzá belépni, érezni azt a biztonságot, amit a gyerekeknek nyújt.

A vérszerinti szülőkkel maximálisan együttműködik, együttműködött. Az egyik baba sorsa valószínűleg az örökbeadás, a másik baba sorsa a hazagondozás lesz. Emese mindkét folyamatot segíti, pedig a család nagyon megszerette mindkét kisbabát. A szülőt rendszeresen tájékoztatja a gyermek fejlődéséről, segíti a szülő által vágyott hazagondozás folyamatát.

Emese azon nevelőszülők közé tartozik, akik rögtön első alkalomra megtapasztalhatták a gyermekvédelemben adódó nem éppen egyszerű ügyintézési módokat, nehézségeket, azonban szerencsére ez nem vette el a kedvét attól, hogy kevesebb juttatásból is azt a gondoskodást nyújtsa, amiért a nevelőszülőség mellett döntött.

A gyermekvédelmi gyámok meg vannak elégedve a munkájával, szeretnek hozzá járni, vele dolgozni.

Emese határozott egyéniség, ugyanakkor nagyon meleg, szeretetteljes légkör fogad az otthonában. Úgy gondolom, hogy a jövőben továbbra is jó nevelőszülő fog maradni. Számomra öröm, hogy nálunk dolgozik.

 

Mikusné Antalicz Veronika

nevelőszülői tanácsadó