Adományozás

Laptop adomány

Kedves Leendő Támogatóink!

Van az a mondás, hogy “Számíts a legjobbra, de készülj a legrosszabbra!” Ennek jegyében mi reméljük, hogy a tanév rendben megkezdődik, és folytatódik, de ha elindul a megfázásos, meghűléses, netán influenzás időszak, akkor a gyermekek a minimálisan előírt 10 napot lesznek távol az iskolától, és ezt bizony be kell pótolni! A leckéket legbiztonságosabban nem személyesen, hanem internet útján lehet eljuttatni a gyermekhez, ehhez azonban számítógép szükséges. A szülőkkel való kapcsolattartás, szülői értekezlet is interneten zajlik, nincs személyes kontaktus.

Ehhez kérünk most segítséget!

Ha van a cégnél már nem használt számítógép, laptop ami alkalmas a távoktatásra,  akkor azt gyermekeink szívesen fogadnák.

Nevelőszülői hálózatunk jelenleg több, mint 400 gyermekről gondoskodik nevelőszülői családokban. Ebből 180 gyermek olyan korú aki iskolába jár, akiknek szükségük lenne gépekre, amely sajnos az ellátmányból kigazdálkodhatatlan. Az Állam gondoskodásában élő gyermekeknek tudjuk biztosítani a napi szükségleteket, de ez sajnos meghaladja erőnket, anyagi kereteinket. Nevelőszülőink mindent megtesznek/megtettek a digitális oktatáskor, átalakultak tanárokká, és természetesen e mellett végezték szokásos teendőiket is, mosás, főzés, takarítás. Kiválóan helyt álltak akkor is, amikor egy családban a 3-4 iskolás gyermekre jutott egy számítógép, vagy akadt család ahol csak a nevelőszülő telefonja állt rendelkezésre. Szeretnénk, ha minden gyermekünknek jutna számítógép, hogy nyugodtan tanulhassanak, és bepótolhassák a betegség miatti lemaradásaikat.

Ha van felesleges számítógép, laptop, akkor adományozói szerződéssel és nagy-nagy köszönettel a mi gondoskodásunkban lévő gyermekek és a nevelőszülők hálásan fogadnánk azokat.

Mi az amit használni tudunk?

– Az olyan működőképes teljes asztali konfigurációk (számítógép, billentyű, egér, monitor), számítógépek, laptopok melyek alkalmasak a tanulásra. A legegyszerűbben úgy jellemezhetőek, hogy tíz évnél nem idősebb asztali, vagy hordozható gépek. Ha egy hordozható gép teljesen működőképes, de az akkumulátoruk már elhasználódott, az nem probléma.

– Webkamerák

– Otthoni hálózati eszközök (router / útválasztó), Ethernet kábel

– Monitorok

– Magyar kiosztású billentyűzetek

– Egerek

Az adományozott gépeket informatikus nevelőszülő kollégánk átvizsgálja, kitisztítja és felkészíti a gyermekeknek használatra.

Amennyiben pénzbeli adománnyal tudná segíteni munkánkat:

Számlatulajdonos: Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat

Számlaszám: 11784009-20606488-00000000

Amennyiben jogi személyiségként, cégként segítené munkánkat lehetőségünk van adóigazolást kiállítani. Kérjük, hogy az adományozás előtt jelezze ezt munkatársunknak a kommunikacio@gyermekvedok.hu e-mailcímen, hogy előkészíthessük az Adományozási szerződést, valamint az adóigazolást az adományról.

Kérjük gondoljon gyermekeinkre, segítse munkánkat!

Karsa Andrea

Főigazgató

Kontakt:

Samu-Erdélyi Erzsébet (szintén nevelőszülő 6 gyermekkel)

kommunikacio@gyermekvedok.hu

+36 70 55 44 621