2020. október 17-én fantasztikus focitorna kerül megrendezésre Kelebián.


Mészárosné Franzer Hajnalkát, a rendezvény szervezőjét kérdeztem a rendezvényről, aki a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálatnál sokgyermekes nevelőszülő:

Miért gondoltál eme rendezvény megrendezésére? Mi volt a cél?

Mert lassan 3 éve veszünk a srácaimmal ilyen tornákon részt. A hangulata az eszmeisége megfogott és az MLSZ partnert látott bennünk mint szervező. Olyan gyermekeknek akartunk egy sportrendezvényt szervezni, akik a gyermekvédelemben nőnek fel, legyen az lakásotthon, gyermekotthon, vagy nevelőszülői elhelyezés. Fontos volt, hogy bevonjuk azokat a gyermekeket is, akik védelemben vannak.

Olyan fiatalok fociznak akik nem biztos, hogy egyesületi színekben fociznak hanem csak az élményért. A hangulatát nem lehet leírni, mindegyik résztvevő a maga tarisznyáját, egyéniségét hozza. Egymás és a szervezők iránti tisztelettel és őszinte szívből jövő szeretettel.

Közösségépítés , ismerkedés , hagyományteremtés volt a cél, amely a  későbbiekben MLSZ sporttáborban való részvétellel folytatódhat.

Milyen csapatok vesznek részt, kik neveztek az eseményre?

Hét csapat mérkőzéseit láthatjuk majd, 5+1 kispályás foci szabályai szerint:

Kecskeméti SOS Gyermekfalu, Dunavecse Lakásotthon, Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat két csapata: Kelebia és Kalocsa, Tompika csapata, Kiskunhalasi Esély Egyesület, és az Ásotthalmi Rúzsa Sándor betyár csapata.

Mesélj a program részleteiről:

Szombaton 8:30-kor kezdődik a program a csapatok sorsolásával. Majd finom reggeli: kacsazsíros kenyér lila hagymával és meleg tea várja a focistákat és kísérőiket.

9:00-kor Petrika Ibolya az MLSZ megbízottja nyitja meg a tornát, majd Mészárosné Franzer Hajnalka beszél a szervezők részéről.

Ezután a helyi Tavaszi Hérics néptánccsoport műsora következik. Ezután jönnek a meccsek a sorsolások szerint.

Dél körül bográcsban főtt töltött káposzta várja, ebéd utáni desszert pedig kemencében sült házi kakaós kalács lesz.

A torna végén eredményhirdetés a helyi nevelőszülői hálózat lányai fogják az érmeket behozni, melyeket az MLSZ biztosít a résztvevők számára.

Rengetegen támogatják a focikupát, ezt itt is szeretnénk megköszönni.

Fontos a koronavírus elleni védekezés, biztonságos lesz a szurkolás, és a résztvevők számára a torna?

Igen , hőmérőzés a bejáratoknál, kint a maszkviselés nem kötelező de aki szeretné hozza de mi is viszünk a kéz fertőtlenítőt több helyen ki lesz rakva. Használata ajánlott.

Kik segítik a rendezvény lebonyolítását?

A szervező az egyesületünk, a Pereputty Egyesület önkéntesei, és a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői, valamint örömmel segítenek, mint mindig nevelt gyermekeink.

Az interjút lejegyezte: Samu-Erdélyi Erzsébet

Mindenkit várunk sok szeretettel!